We zijn vol ongeloof, blij, trots en geraakt! Dankzij 316 inschrijvers is 684.500 euro opgehaald! 

We hebben de campagne beëindigd en werken er aan om de koop met de gemeente af te ronden en het idee van een eigen Paleis voor de wijk waar te maken. Volg de laatste ontwikkelingen op onze site, via facebook of instagram.

Lees hier en op de volgende pagina's alles over de Paleisobligaties.

Koop een stukje Rotterdam!

“In Rotterdam komen we ruimte te kort om te wonen, te werken, voor elkaar te zorgen ... beleggers kopen het Rotterdams vastgoed in rap tempo op ... Je hebt met het WIJKPALEIS de kans om een stukje stad te kopen waar we ruimte maken om samen te leven.” Barbara Kathmann, lid Tweede Kamer en ex-wethouder Wijken Rotterdam

Het WIJKPALEIS koopt het gebouw doe je mee?

Stichting Het WIJKPALEIS – sinds zomer 2019 op de Claes de Vrieselaan 72 – biedt al zes jaar ruimte aan wijkbijeenkomsten, ontmoetingen, aanschuifmaaltijden, paleisbouwsessies, paleistuinieren, textiel repair cafés, muziek-, toneel- en filmvoorstellingen, exposities en nog veel meer; aan 18 ateliers voor makende ondernemers; aan 4 groepen van de RK Maria Basisschool én aan ‘De Fabriek’ van de Werkgroep Jongeren Middelland. Het WIJKPALEIS werkt samen met 12 andere bewonersinitiatieven in Huize Middelland.

Iedereen is nodig om de aankoop mogelijk te maken

Steun en geld van buurtgenoten, fans en betrokkenen die geloven in het WIJKPALEIS maken de aankoop mogelijk. Deze steun maakt dat ook banken en fondsen willen ‘instappen’ en met leningen en giften het totaalbedrag voor de aankoop en de investeringen bij elkaar brengen.
Het bedrag dat wij met obligaties willen ophalen, is 626.000 euro. Hoe meer we ophalen, hoe minder we hoeven te lenen van de bank. Dat is voordelig voor het WIJKPALEIS en maakt de verbinding met Rotterdam West sterker.

Word ook obligatiehouder  

"Wat is nou een bank? je zet je geld toch op het wijkpaleis?!" - Bruno Setola

Als obligatiehouder leen je geld aan het WIJKPALEIS en maak je hier- mee de aankoop van het pand mede mogelijk. Je kiest zelf welk bedrag en hoe lang je jouw geld aan het WIJKPALEIS wil lenen. Je ontvangt elk jaar rente, en na de looptijd ontvang je je inleg terug. Ben je enthousiast? Wil je geld uitlenen, en helpen om anderen enthousiast maken dit ook te doen?

Via dit platform kun je aangeven of je een lening aan het WIJKPALEIS wil verstrekken.
We houden hier ook de voortgang van de obligatiecampagne live bij. 
Heb je een lening verstrekt? Dan kan je via dit platform inloggen en heb je inzicht en overzicht in de lopende leningen.
 

Je kunt het WIJKPALEIS en de campagne ook volgen via: fb: @hetwijkpaleis
insta: @wijkpaleis www.wijkpaleis.nl

 

 

Campagnes

Totaal opgebracht: EUR 684.500,00
Aantal campagnes: 5
Aantal inschrijvingen: 316